Ekonomi

Crocs birinci çeyrekte hem kar hem de zarar açıkladı; HEYDUDE markası daralmaya hazırlanırken hisse senedi %5 düştü

BROOMFIELD, Colo. – Crocs, Inc. (NASDAQ: CROX) rekor gelir ve önemli kazanç artışı ile güçlü bir ilk çeyrek açıkladı. Olumlu kazanç raporuna rağmen Crocs’un hisseleri %5’lik bir düşüş yaşadı.

Şirket, 2024 yılının ilk çeyreği için, bir önceki yıla göre %6’lık bir artışla 939 milyon dolar gelir bildirdi ve 883,54 milyon dolar olan analist beklentilerini aştı. Düzeltilmiş hisse başına kazanç (EPS) da tahminleri aşarak 3,02 dolar olarak gerçekleşti ve 2,24 dolar olan beklentinin 0,78 dolar üzerinde gerçekleşti.

Şirketin Crocs Markası, Kuzey Amerika ve uluslararası pazarlardaki güçlü tüketici talebinin etkisiyle %14,6’lık gelir artışıyla performansa öncülük etti. Doğrudan tüketiciye satış gelirlerindeki %11,8’lik artış genel performansa önemli ölçüde katkıda bulundu. Ancak, HEYDUDE Markası bir gerileme yaşadı ve gelirler %17,2 oranında azaldı.

Şirketin CEO’su Andrew Rees, başarılı çeyreği Crocs Markasının gücüne bağladı ve yılın geri kalanı için gelir beklentilerini düşürmesine rağmen HEYDUDE Markasının uzun vadeli potansiyeline olan güvenini ifade etti.

İleriye dönük olarak Crocs, Crocs Markasının ivmesini gerekçe göstererek tüm yıl için düzeltilmiş EPS görünümünü yükseltti. Şirket, 2024 yılının ikinci çeyreği için, geçen yılın aynı dönemine kıyasla %1 ila %3 arasında gelir artışı beklerken, Crocs Markasının %7 ila %9 arasında büyümesini bekliyor. Buna karşılık, HEYDUDE Markasının %17 ila %19 oranında daralması öngörülüyor. Düzeltilmiş faaliyet marjının %26,5 civarında olacağı ve düzeltilmiş EPS’nin 3,40 ila 3,55 dolar arasında olacağı tahmin ediliyor.

Crocs, 2024 yılının tamamı için, Crocs Markası gelirlerinin yaklaşık %7 ila %9 oranında artmasıyla birlikte, 2023 yılına kıyasla %3 ila %5 oranında gelir artışı beklemektedir. Buna karşılık, HEYDUDE Markasının %8 ila %10 oranında daralması beklenmektedir. Düzeltilmiş işletme marjının yaklaşık %25 olacağı tahmin edilirken, düzeltilmiş EPS’nin 12,25 ila 12,73 $ aralığında olacağı öngörülüyor.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Şirketin finansal sağlığı, bir önceki yıl 126 milyon dolar olan nakit ve nakit benzerlerinin 159 milyon dolara yükselmesi ve toplam borçların 2.283 milyon dolardan 1.727 milyon dolara düşmesiyle güçlü kalmaya devam ediyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu