Haber

Kenan Nuhut için Ankara’da tören düzenlendi

Hayatını kaybeden CHP’li Spor Meclis Başkanı ve eski Halter Federasyonu Başkanı Kenan Nuhut için bugün Ankara Arif Nusret Say Spor Salonu’nda tören düzenlendi. Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü, “Kenan abi hayatı boyunca Türk sporunun içinde yer aldı, özellikle Türk halterinin altın çağında, sporcularımızın dünyada, Avrupa’da altın madalyalar kazandığı dönemde o başkandı. ve olimpiyatlar. Onun elini tuttun” dedi.

Dün hayatını kaybeden CHP Spor Şurası Başkanı ve eski Halter Federasyonu Başkanı Kenan Nuhut için bugün Ankara Arif Nusret Say Spor Salonu’nda tören düzenlendi. Törene Nuhut’un ailesi, Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Talat Ünlü, olimpiyat şampiyonu halterci Halil Keyifli ve Taner Sağır’ın yanı sıra genç sporcular ve federasyon yetkilileri katıldı. Törende konuşan Talat Ünlü şunları söyledi:

“TÜRK AĞIRLIĞININ ALTIN ​​ÇAĞINDA YİNE KENAN BAŞKANLIĞI”

“Bu töreni burada yapmamızdaki amaç, yandaki gördüğünüz kamp tesisi yıllardır ayaktaysa, duvarlarında, her taşında Kenan Nuhut’un eli vardır. Ben onun genel sekreterliği dönemindeydim. spor Ben yaptım, başkanlık döneminde teknik direktör olduğum için şanslıydım. Eminim harika bir iş çıkarmıştır. Spor, ailesinin bir parçasıydı. Kenan abi hayatı boyunca Türk sporunun içinde, özellikle Türk halterinin altın çağında yer almış, sporcularımızın dünya, Avrupa ve olimpiyatlarda altın madalya kazanması üzerine kendisine başkanlık bahşedilmiştir. Özellikle 2004 Atina Olimpiyatları denilince akla efsane lider Kenan Nuhut gelir. Neden akla geliyor? Çünkü Türkiye halterde bir olimpiyatta 3 altın, 1 bronz madalya kazandı. ve yıllar sonra bu madalyalara ek olarak 9 yıl sonra bir bronz madalya daha geldi ve 3 altın, 2 bronz madalya kazanan Türk halter tarihine lider olarak girdi. Ayrıca aramızda bulunan ve olimpiyatlarda Türkiye’ye ilk altın madalyasını kazandıran Nurcan Taylan’ın şampiyonluğu bir kez daha liderimiz Kenan Nuhut kardeşimiz ve dönemine nasip oldu. Sevgili büyüğüm, canım liderim, canım kardeşim hepimizin elinden tuttun. Sen bize hidayet verdin, biz senden razıyız, Allah senden razı olsun.”

Törene katılan eski milli sporcu ve olimpiyat şampiyonu Halil Mutlu da hayatını kaybeden Nuhut hakkında şunları söyledi:

“BENİ DOĞRULAN KİŞİLERDEN BİRİ KENAN’IN KARDEŞİYDİ”

“Kardeşin Kenan’ın hayatımda bambaşka bir yeri vardı. Biliyorsun Bulgaristan’a geldim ve 1990 Ocak ayının prestijiyle Türkiye’de şu an bulunduğumuz noktada yeni bir hayata başladım. Tabii ben de Türkiye’ye gelmek için nedenlerim vardı.Bulgaristan’da halter yapamadım, ailemi bırakıp Türkiye’ye gittim.Türkiye’ye geldiğim gün prestijiyle Kenan abi ile Türkiye’ye geldim ve yola çıktım.O, şirketin genel sekreteriydi. O dönem rahmetli liderimiz Arif Nusretsay oradaydı.Onlar anne baba olmadıkları için doğal olarak birileri bana bakmak zorunda kaldı.Bana bakanlardan biri de Kenan abiydi.Şu anda bu kamp tesislerini çok kez kullandım. Yıllardır kendi meskenim ve onların sayesinde bugün bu noktaya geldik.”

Kaynak: ANKA / Spor

fatsa-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu